BOĞAZDA BAHAR...KAHVALTI- BALIK- VE PEK YAKINDA KEK TARİFİ

>> 25 Mart 2012 Pazar











Ben bugün çok mutluyum aslında, kelebekler henüz yeryüzünde kanat çırpmaya başlamadılar ama, ben onların yerine o kadar kanat çırptımki, BUGÜN gitmediğim konmadığım diyar kalmadı adeta !!!
Günün güzelliği dünden belliydi, bu sebeple akşamdan yapıverdik programı, hatta rolümüz kelebek olmaktı :=)
Sabah erkenden uyandık, ağaçlar çoksa etrafınızda, kuşların sesiyle uyanmanın nasıl bişey olduğunu çok iyi bilirsiniz.....küçücük cüsselerinden böylesine nağmeler dinlemenin keyfinide tasavvur edersiniz... camı açık bırakıyorum ki, bu neşeli müzisyen kuşların sesi tüm odaya dolsun diye :=)
pencerenin arasından  tatlı bir esinti yüzüme çarpıyor, güneş tüm enerjisini yayma gayretinde parlamaya başlamış bile,  mis gibi bir güne şükrederek, hazırlanmaya başlıyoruz.....

 Çok sevdiğimiz boğaziçimiz bizi bekliyor ! rotamız belli Rumelihisarı elbet !
 yol boyu keyif doluyuz, radyoda tatlı bir müzik var ,seviyoruz  Burcu Güneş'i, Oflaya oflaya 'yı ne kadar güzel yorumluyor,  masal kahramanımla eşlik edip ,arada birbirimize bakıp gülüşüyoruz,
 denizi seyretmek, sahil boyu manzaraya doymak , batan çıkan kuşları seyretmek, sandallar, balıkçılar, gemiler bize hep iyi geliyor..
iki sevdiğimiz mekan var Rumelihisarı'nda,, bu aylar için uygun olanı seçip yerimize oturuyoruz, çok erken olduğundan sakin şimdilik ...(ama  tıka basa doluyor tez vakitte ! )
kahvaltıyı beklerken gazeteler geliyor, ben  elimi bile sürmüyorum !!!!!! ..............................
gözlerimi boğaziçine kilitleyip, karşı hisarı seyrediyorum.....
Dumanı tüten ,sıcacık çaylar ve eşliğinde kahvaltılarımız geliyor, kızarmış susamlarıyla simitler tüm masayı kaplıyor, , bol sohbet, temiz hava eşliğinde bahar-yaz tatili programlarımızı konuşuyoruz masal kahramanımla, herkes seçimlerini ortaya döküyor, ortak noktalarda buluşuyoruz, birde süpriz çıkıyor  aralarından (!) Onuda sonraya bırakıyoruz.......
Kahvaltı keyfimiz bitiriyor , daha pek çok program var yapacağımız....
Derken mekan da  hızla dolmaya başlıyor ve biz adeta kaçıyoruz !!!!

Huzurumuz , sükunetimiz bozulmadan, gürültünün içine karışmadan arabamıza biniyor ,karşı yakaya geldiğimiz gibi , aheste aheste ,boğazı seyrede seyrede  geçip , bir AVM 'ye  gidiyoruz.....
Daha girerken burnumuza çarpan kokular aklımı alıyor !!! Adım atar atmaz  resimde gördüğünüzün sadece bir bölümü olan, Sümbüller, frezyalar, orkideler, papatyalar sizi kucaklayıp,  başdöndürüyor, ilk defa böyle  bir bahar sergisi yapılıyor burada.. doğal parfüm bu olsa gerek diyoruz ! Zira tarif edilecek gibi değil, kokuların ahengi , etrafımızda adeta  raks ediyor..

İşimiz, alışverişlerimiz  bitiyor, tam  çıkışta, masal kahramanım bir dakika beklermisin diyor ve dönüşte  kucak dolusu frezya -sümbülle bana geri dönüyor !!!!!!
 Ne diyeyim seviyorum işte ben bu masal kahramanımı :=))))

Yola tekrar koyulduğumuz da , Vakit öğlenden sonraya varmış bile, haydi bakalım diyoruz ve  doğru balık yemeğe, giriyoruz, siparişleri söylüyoruz, ailecek keyifle  bir balık ziyafeti yapıyoruz...., Şirin bir yer burası, masmavi duvarları, tavandan sarkan balıkçı ağları, ağların içinde seçebildiğim deniz yıldızları, midyeler, deniz minareleri, çok hoş bir dekor oluşturmuşlar, en çok eski İstanbul resimlerini seviyoruz, boğaziçinin tüm sahilleri, yalılar, balıkçılar, 1800 lü yıllardan kalma eski silüetler.........
Hepsini tek tek incelerken barbunlar, deniz levrekleri ve çinakoplar , salatalarda masamıza teşrif  ediyorlar, muhteşemler... birde üzerine kahveler içip, doğruca evimize dönüyoruz...

Hava güneşli, açık, duru ve rüzgarsız !!!
Biraz bahçe keyfi yapmak geliyor içimizden, erik ağaçlarımızın hepsi çiçeğe durmuş, erguvanlar göz kırpmaya başlamış bile, leylak çok nazlıca filizlenmiş, gerisi henüz beklemede, güller, ıhlamurlar, dut ağacı, hanımeli, ve ortancalara ise daha çoook var , sabırlılar ... ama ben değilim !

Güneş çekilmeye başlayınca, çay saatine hazırız diyoruz, elmalı , muzlu-üzümlü  bir kek,  tüm evimizi saran frezya ve sümbüller eşliğinde çay sefasıyla bu güzel pazar gününü geride bırakıyoruz....

 Gün sonunda İngiltere'den tatlı bir ses bize uzanınca daha çok mutlu oluyoruz, Karadutum havanın harika olduğunu  Cambrindge'e gezmeye gittiğini ve resimleri  paylaşım sitesine Face.B.  attığını söyliyerek uzun uzun mutlu gününü anlatıyor bizlere.... Bir kaç tanede cep telefonlarımıza yolluyor, Harika bir yer gerçekten, tarihi dokusuna ve okulların  resimlerine bayıldık...
 Bizde bugüne dair  resimlerimizi Paylaşım sayfamıza yükledik ve yorumlarını bekliyoruz dedik :)
''  İyi geldi şu boğaziçi resimleriniz ' diyor karadutum, ama '' özlemedim haberiniz olsun '' deyip şaşıtıveriyor beni- bizi !! :=))

İşte her anıyla güzel  geçen bir İstanbul sefası diyelim biz buna...
Dinlendik, temiz hava aldık, birazcık daha yorulacağımız bir haftaya hazırız.

SİZLERDE HEP BÖYLE HUZURLA KALIN, ŞEHRİNİZİ SEVİN, SAHİP ÇIKIN- PAYLAŞIN-
HAYVAN DOSTLARIMIZI UNUTMAYIN-
YARDIMLAŞMAK HER ZAMAN GÖNÜL SERVETİDİR ÇOK VERİN, AZ ALIN- ÇOKÇADA GÜLÜMSEYİN LÜTFEN.
HAFTANIZ , KALBİNİZ BEREKET VE IŞIKLA DOLSUN
SEVGİLER.....

*****Diyet yapan, diyetle ilgili soruları olan takipçilerim : ' benim diyetisyenlikle , diyetle veya  tıp doktorluğumla ne ilgim var ????
Bu kadar ehemmiyetli-  ayrıntılarla dolu sorularınızı, lütfen bu işi ''ciddiyetle yapan hekimlere, uzmanlara '' sorunuz !!! Benim cevaplıyacak bir yetkim- bilgim  yoktur ! Üzgünüm.

*****
(Bazı takipçilerim mekanların isimlerini yorumlar da soruyorsunuz !! lütfen masaya, peçetelere- tabaklara- servislere DİKKATLE BAKINIZ !! İp uçları daima var- Bunun dışında Ünvanlı mekan- yer isimleri yazmıyorum !!! Reklama giriyor !
*****
Birde ''çok özledim'' diyen dostlarım var !! Onlar içinde müsadenizle, naçizane  bir kaç resim ekledim :-)

*****
Benim Yazılarımı Okuyamayan !! varmı acaba ????
Yazılarımın okurken birden !  kaybolduğunu söyleyen arkadaşlarımız  var da ! ??
Üzüldüm :((
Lütfen böyle oluyorsa eğer, haberleşelim..

29 yorum:

Unknown 25 Mart 2012 22:09  

sanki ben gitmiş gezmiş gibi hissettim ne kadar güzel anlatmışsın:)
huzur ve mutluluğun daim olsun:)

Adsız 25 Mart 2012 23:34  

her şey harika gözüküyor

fadinin sanati 25 Mart 2012 23:56  

harikasınız ...bu güzellikleri bizle paylaştıgınız için çok teşekkürler....kızımı uyutup sizin yazınızı okumak iyi geldi....sevgiyle kalınnn...

TATESAL 26 Mart 2012 09:16  

Baharı gözler önüne serip içimi rahatlattın İstanbulu sayende gezmiş gibi oluyorum,çok nadide ve güzel bir insansın,sevgiler....

Adsız 26 Mart 2012 09:34  

aman aman resimlere mekana doyamadım bakmalara.
harika bir keyif, çiçekler, kekler, kahvaltı ve kek müthiş görünüyor
sefan olsun nunucum
özlemle öpüyorum canım benim

Gülbin B

(antalya süper , tarihi bildir banada)

Bulbulunyeri 26 Mart 2012 10:24  

Canım,
o güzel günü beraber yaşamışız gibi hissettim. Çiçeklerin yanında olmak vardı.Parfüm alerjisi olan benim için muhteşem bu kokular. Bayılıyorum dediğin gibi doğal parfüm kokusuna. Masal kahramanın kibarlığına diyecek yok. Mutlulukların paylaşıldıkça çoğaldığına inananlardanım.Bu sevgi ve saygıda hep çoğalsın inşAllah.
O kadar güzellikten sonra bahçe keyfide harika olmuş. Kuzucuğunun orada mutlu olmasına da ayrı sevindim. Demek ki bulunduğu şehri sevmesini anneciği ona çok güzel öğretmiş. Kişi mutluysa nerede ve ne zaman olursa o mutluluğu bulmayı biliyor galiba.
Yazılarını bazen okurken gidip gelme durumu oluyor. Kapatıp, yeniden açtığımda düzeliyor. Ya da daha sonra açtığımda düzelmiş buluyorum.Ama ara da sıra da oluyor. Düzeldiği için şimdiye kadar bildirmedim.Yazılarını okumaktan ya da fotoğraflarını görmekten mahrum olmak istememe.
Sevgiyle kal.

reyhan kokulu mutfağım 26 Mart 2012 10:33  

harika yerler harika görüntüler insanın içi açılıyor :)

AsOrTiK 26 Mart 2012 11:21  

çok güzel gezmişsin, çok güzel bir gün geçirmişsin(iz):) ama bunun yanında yoğun diyetisyenlik tekliflerini kaçırma derim:)) şaka tabiki. bu fiziği görenler böyle bir taleple mi geliyor, çok güldüm vallahi:)) ilahi komeydaaa:))
yazıların gayet güzel okunuyor ben bir sorunla karşılaşmadım henüz, karşılaşmayayımda zaten, çünkü keyifle okuyorum. ah o sümbül kokuları dün beni benden aldı:)
iki hafta sonrası için istanbul'la bir kaçamağımız olacak, doya doya o havayı soluyacağım. şimdiden heyecanlandım:))
en güzel günler senin olsun sevgili nUnu.
sevgiler

Adsız 26 Mart 2012 11:32  

Yorgun bir hafta sonu geçirmiş biri olarak resimleriniz ve anlatımlarınız ne de iyi geldi. Güzel dilekleriniz için ben kendi adıma teşekkür ediyorum. Resimlere bakmak bile yetti inanın sağolun varolun hep sağlıklı ve mutlu kalın....
Nuray

kristalkelebek(aslı) 26 Mart 2012 15:31  

Canım, tatlılar tatlısı Nunum:), baharın gelişini bir de senin güzel kelimelerinle, rengarenk, çiçekli fotoğraflarınla hissettim. Her zamanki gibi mutlu oldum yazını okuyunca:).
Kekin tarifini de sabırsızlıkla bekliyorum;).
Çoook öptüm:).
Seni çok seven kelebeğin...

NzlGl 26 Mart 2012 16:33  

Yaşamınızın her anında, her yılında masal kahramanınızla böylesine mutlu olmanız dileğiyle, sevgiler

Adsız 26 Mart 2012 16:36  

ay ne güzel yermiş nunum ya
koşmak geldi içimden oraya, ilk resime şahane, nasıl bilirsin güzellikleri
allah içine sindirsin hava ısınınca bende bir resim çekinip
yollıyayım oradan sana :]]]
çiçekler kekin ve resimlerin ömre bedel inan maşallah
kocaman öptüm sarıldım

Mine K

caferengigül 26 Mart 2012 16:38  

Ne güzel bir mekan kahvaltı yapmış olduğunuz yer.Hele o orkidelere bayıldım.Tarifi merakla bekliyorum.Mutlu haftalar.

Sule 26 Mart 2012 17:46  

Cok guzel bir gun gecirmissiniz. Manzara harika!

Birkaselezzet blogspot.com 26 Mart 2012 18:00  

SEFAN OLSUN CANIM
GELEYİM BERABER YİYELİM ÇAY İÇELİM
:))

Adsız 26 Mart 2012 18:20  

keyifli, ne kadar güzel bir yermiş, tam dinlenip, düşünecek istanbul köşesi adeta.
kek çiçekler ve balıklar ve yediğiniz yer şahaser ötesi , senle dolaşmak var şu şehri istanbulda hep söylerim bunu.
iyi gelmiş sizede canım ne mutlu .
o güzel kekin tadınıda tarifinide bekliyorum
çok selam sevgiler bizden

NESLİHAN

sare 26 Mart 2012 21:43  

NuNucum, ne güzel dolu dolu bir haftasonu olmuş, bayıldım.
Yazılar ve görüntüler çok güzel.
Sevgiler.

TuruncuTatlar 26 Mart 2012 23:21  

ahh nunucum süpersin yine harika yerler bayıldım allah ağzınızın tadını bozmasın;)

Adsız 26 Mart 2012 23:43  

al gözüm seyreyle diye BUNAMI DENİYOR NUNUŞ
off çektirdin bana !


Gülden Y

ihlamurcum 27 Mart 2012 17:19  

Nunucum, ne de güzel keyif yapmışsın.Allah içine sindirsin, biz İzmir'de hep kelebek gibi yaşarız.Gün içinde ordan oraya,3-5 program yaparız.
Yazılarını ve tariflerini özlediğimiz doğru.Kendini özletme, İzmir'e yolun düşerse , bekleriz.

durutarifler 27 Mart 2012 17:31  

Nunu!'cun her şey her yer çok güzel
Ben de mutlulukla dolyum güneş çıktığından beri
Sevgiler

LEZZETLİ SOMUNLAR 27 Mart 2012 18:02  

Afiyet olsun be Nunucun..Oralarda Kale, Nar, vs.. ne güzeldir bu mevsim. İçinize sinsin..

Bir Dilim Düş 27 Mart 2012 18:37  

Ohhhhh sefanız olsun canımmmmmmmmm!!! Geçen hafta ben de böyle bir şımarıklık yaptım boğazda :)))Zaten kendime ayırabildiğim tek zamandı ama muhteşemdi.

Sevgiler,
Evren

made in funda 27 Mart 2012 18:39  

CANIM NASIL GÜZEL ANLATMIŞSIN HERŞEYİ.BEN DE ÖZENDİM SANA.İSTANBUL İÇİMDE UKTE....AYNEN HAYAL ETTİĞİM GİBİ YAZMIŞSIN HERŞEYİ.TRABZONU DA SEVİYORUM AMA İSTANBUL BAŞKA.....SENİN ADINA SEVİNDİM....RESİMDE DE HARİKA GÖRÜNÜYORSUN GENÇ KIZLARA TAŞ ÇIKARIYORSUN ADETA....KEKE GELİRSEK EĞER DİYECEK SÖZ BULAMADIM.DÖRT GÖZLE TARİFİ BEKLİYORUM....

mutlulukmutfaktagizlidir 27 Mart 2012 18:56  

Çok çok güzel bir gün geçirmişBütün günlerin böyle güzel geçer dilerim!
Sıcacık sevgiler!

Adsız 27 Mart 2012 20:31  

kaç gündür yazıcam unutuyorum, sen yazzdıkça bana çok iyi geliyorsun nuraycığım,
terapinin başka hali gibi bişey, anlatmak zor, tatlı bir meltem gibi estin içime,
o çiçek dolu kalbine sağlık
allah seni gönlünce yaşatıp sevindirsin evlatlarınla dilerim.
Çok güzel olmuş herşey
sende bir içim susun.
YAŞŞSIZ KADINIM BENİM :=)
Maşallah 41 kere .

Ferda

Bir Dut Masalı - nUnU 27 Mart 2012 21:20  

Ferda,
teşekkür ederim demek o kadar az gelecek ki,
varol arkadaşım...


mutluluk mutfakta gizlidir
çok güzeldi haklısın, teşekkür ederim, sevgiler.


defneyle birlikte
İstanbul her dem başka Fundacığım, hakveriyorum sana, arşınlamazsan hiç bir manası yok bu şehirde kalmanın,
zarif düşüncelerine ve tasvirlerine çok teşekkür ederim.
ne mutlu bana :) sevgiler canım.


bir dilim düş
sefan olsun evrenim, yaşa ! :)


lezzetli somunlar
aynen canım ! :)
darısı başınıza , sevgiler.


nilay,
çok doğruu.. ne çok özlemişiz güneşle ışımayı :)


ıhlamurcum
doğru, İzmir bunu çok hakeden bir diyar,
sefayla :) sevgiler.


Gülden Y
:)) aynen öyle oldu arkadaşcığım aynen :)
sevgiler canım .


turuncu tatlar
ne varsa boğaziçinde var , bunu bilir, bunu söylerim ben :=)


sare,
çok hakettik sarecim Çok ! :)


neslihan
gezelim arkadaşım, ne zaman istersen,
( kek tarifi gelecek vakit bulamıyorum eklmeye )


bir kase lezzet,
teşekkür ederim, sevgiler .


şule
çok teşekkürler, sevgiler.


caferengigül,
çok güzeldir haklısın,hele çok erken ordaysan !!!


mine k
tamam bekliyorum resimlerinizi :)
iyi gelecek bu aralar sizede !
sevgiler canım.


Nzlgl
Çok teşekkürler nazlım, hepberaber.


kristal kelebek
aslıcım çiçek çiçek buram buramsın sen,
çok teşekkür ederim.



nuray
bazen bende öyle derim, bakmak bile yetiyor, tıpkı boğaziçinde olduğu gibi,
sevgiler.


asotik
:=))
:)))))
diyete başlayan bloggerlar var,
başladıkları yer neresiyse orada olmaları gerekirken, bana soru yöneltmeleri ne düşündürücü !!

50 yaşına dayanmış, orta yaşlı bir teyzeyim ben :=))
20 mi zannediyorlar ne ? :=)

Bu arada İstanbul kaçamağına çok sevindim. gönlünce olur dilerim
Çok sevgiler asortiğim.


şehrinaz,
haklısın, teşekkürler, sevgiler.


bülbülün yeri

Birgül'cüğüm ne güzel yorumların var, seni anlamak, okumak, beklemek benim için çok değerli ve anlamlı.
Sana çok teşekkür ederim..
sevgiler.


gülbin b.
arkadaşım teşekkür ederim,
çok sevgiler.


tatesal,
Ne mutlu bana ozaman Tülin'ciğim,
çok teşekkür ederim nezaketine.
sevgiler.


faDİNİN SANATI
:))
güle güle büyüsün, çok sevgiler,
teşekkürler.

?
teşekkür ederim.


aylin
:)
teşekkür ederim,



HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER
ÇOK SEVGİLER.

Özlem Mertler 28 Mart 2012 11:56  

Çiçekler güzel,boğaz güzel, NuNu hepsinden güzel...

daimamutfak 9 Nisan 2012 11:33  

nunu'cuğum sayende boğazı gördüm çok özlemişim..sevgiler

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP