HAYIRLI RAMAZANLAR

>> 31 Temmuz 2011 Pazar



Çok şükür, Onbir ayın sultanı Ramazan ayına erdik ! Bu sabaha karşı ilk sahura kalkacağız, ve akşamına ilk oruçlar açılacak, ALLAH KABUL ETSİN ŞİMDİDEN.

tÜM YAZ, Taki bugüne dek, Çokça gezdik, çokça gördük, çokça keyifli akşamlar yaşadık, çokça tatiller yaptık, çokça dinlendik, çokça doyduk bin şükür....ama PAYLAŞMAYI HİÇ UNUTMADIK !
Keyifsiz zamanlar, hastalıklar, kayıplar :( elemler, üzüntüler hiç eksik olurmu yaşamdan, onlarıda tevekkelle karşılayıp, Allah'ın bahşettiği sabrına sığındık !
Ramazan ayında ise ,bir başka boyutta olma zamanı geldi hepimiz ve İslam alemi için..Elbetteki 11 ay kendine yaşa, ye-iç-gez-yat , 1 ay başkalarına yap !'' kavramı kabul edilemez, bu sebeple bizler için hiç geçerli değil ! Ne kurulan sofralara, ne ağırlanan konuklara, asla karşı değilim, Blogger arkadaşların hazırlıklarınada çokça saygılıyım !! Akıl vermek bize yakışmaz, her insan, KALBİ kadar hissedip, paylaşmayı bilendir ! Ben hepimizin mutlak değerlerimize sahip çıkacağımızı çok iyi biliyorum..
Az veren CANdandır sözü ne kadar yeterli değilmi arkadaşlar..
Bir kap su, bir tas çorba bile Allah'ın katında en geçerli olandır. Hepimizin etrafında niceleri var, Kocaman yürekten bir Duaya hepimiz çoktan hazırız.......

Bende ramazan boyunca programlar yaptım ,listeledim bile ,nasipse sırasıyla paylaşacağım sizlerle.
. Ziyaret edeceğim camiiler, mübarekler, ibadetler, allah kabul ederse , maneviyatı zengin, bol sevaplı, dualı günler geçirmek niyetindeyim..Hep öyleyiz de ,bu ay daha bir yakınlaşıyorum manevi dünyaya..
Önce evimi kıyı köşe ramazan ayına hazırladım, ramazan sofraları için sağlıklı listeler hazırladım, misafirlerimi günlere, haftalara böldüm, gelecek konuklara göre menüleri tamamladım, böylelikle programlı olmanın avantajlarını daha çok göreceğimi düşünmekteyim..Dışarıda yapacağım - vereceğim iftarlıklarda şimdiden listede yerini aldı, özellikle, çalışan işçiler, gece nöbetçileri, dışarda çalışmak zorunda olanlar baş listede kumanyaları hazır edildi. Sizlerede yol olması için satır aralarında paylaşıyorum bunları..
Az öncede sahur masamızı hazırlayıp, hazır ettim...
Haşlanmış yumurta, domates- salatalık- yağsız- tuzsuz ! peynirler- lifli tahıllı gevrekler- köfte ve çavdar ekmeği, meyve olarak Kiraz ! Vee içebildiğimiz kadar su !!!!! bizi susatmayacak , baharatsız ve sarımsaksız besinler çok önemli ..
Azıcık şekerli- kendime şekersiz meyve kompostolarına da enerji olsun diye ağırlık verdim , Hepsi bundan ibaret Şükür ! Ağır besinler yiyemiyoruz zaten.Kahvaltılık, lifli, tahıllı ve pprotein ağırlıklı beslenme çok yararlı oluyor vucuda da..


ALLAH ŞİMDİDEN KABUL ETSİN, DAYANMA GÜCÜ VERSİN,

HAYIRLI RAMAZANLAR OLSUN DOSTLAR...

0 yorum:

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP