KASIM 2010 / EKOLOJİK FUAR

>> 10 Kasım 2010 Çarşamba

Bir kaç gün önce Tijen'im (mutfakta zen)sayfasından bildiriyor ve Ekolojik fuar var diyor !
5 kasım 2010 cuma ! zamanım var, yakın bir arkadaşıma akşamdan mesaj atıyor hadi bana eşlik et diyorum, uçuyor sevgili Nilgün ' hiç gitmedim biliyormusun ? ' diyor ve sabah buluşmak için sözleşiyoruz. Sabah aman yarabbim !! karşı ağacı göremeyecek kadar sisler altında olduğumuzu görüyorum. Bir kaç saat içinde kısmen dağılıyor ve görüş mesafesi yükseliyor, ama sis yinede yoğun ! Saat 11 gibi Fulya fuar merkezinden içeri giriyoruz. Yeşil ve ahşabın sıcacık bir ikili olduğu standlarda ÇOK AZ :( ! katılımcı ile geziniyoruz,

Doğal tohumlar, fideler, çiçekler
hanımların mini kalabalıklığında doğal cilt bakım ürünleri,
en sevdiğim yer ! Girit'linin şahane standı !
giritli'nin yemekleri !!!
ekşi mayalı poğaçası
otlu ketesi
ege otlarıyla yapılmış böreği ile büyüleniyoruz.. Diyet 2 aydır TAVİZSİZ '' devam ediyor ve ben ucundan bile bak-a-mıyorum :( Ama nilgün hakkını vere vere :) benim yerimede bu işi üstleniyor.
gördüğünüz gibi çok tenha ! standlar.
minik bir şaşkınlıkla tanıdık bir yüze rastlıyorum, kadıköy selamiçeşmedeki organik pazardan zeytin aldığım bir firmada fuara katılmış, ''tadamıyorum ''diyerek mazeretimi bildiriyorum, çok nazik bir jestle bana mini bir kavanoz hediye ediyor sağolsun ve ve görüşmek üzere diyerek devam ediyoruz,
Tarım bakanlığı nezdinde gökçe ada organik tarım adası ilan edildi, standlarında sofralık şarap, z.yağ, sergileniyor,
daha sonra Nilgün'ü yine bir tanıdık standa götürüyorum yine Kadıköy'den. Nilgüne ''lütfen bu içi sarımsaklı yeşil zeytinler al diyorum,' şaşırıyor, sarımsaklımı ?? !! deyip tadıyor, tadıyor tadıyor !!! :)))))))) ve hemen bir kaç kavanoz alıyor ! lütfen bulursanız deneyin ! Sarımsak değil içinde badem var sanıyorsunuz, sarımsak tadı yok ! Nilgün tabağı bitirmeye kararlı !! :)
bende devamlı ,bu çeşitlerden dönüşümlü olarak alırım
organik tarımın en değerli kısmı elbette hakkıyla alınmış sertifikadır,
yavrulara sütler,
büyüklere giyecek ve ev tekstili ürünler,
nunu'ya toz pembe kaşmir bir şal :) !
tıpkı bizlerin çocukluğunda olan, el yapımı ahşap doğal oyuncaklar ve bebekler için saf pamuk ve yünden hazırlanmış ilk doğan giysileri... derken tamamlanıyor fuar ziyaretimiz.



Biliyorsunuz, organik tarım, kimyasal ilaç ve gübre kullanmadan yapılan tarımdır. Elde edilen ürünler ki buna gıdanın yanı sıra , elbette suni olmayan deri ve pamuk, yün ve ipek de dahildir ve organik tarımda ehemmiyetli yerlerdedir.
Standlar arasında Gökçeada standı ilgimi çekti ve çok sevindim, Konumu itibari ile Tarım bakanlığı adayı Organik tarım adası olak pilot bölge seçmiştir. Gökçeada'da gerek tarımsal alanların kontrolünün kolay olması, gerek uzun yıllardır kimyasal ilaç ve gübrelerin kullanılmamış olması mevcut tarım alanlarının organik tarıma geçişini kolaylaştırmıştır. Bozcaada içinde geçerli idi bu tanımlamalar...
Uzun yıllardır organik tarıma, organik yaşama verdiğim değeri sık sık sayfalarımda dile getiriyor, pazarlardan size örnekler veriyorum.
Ve sizlerden de lütfen DEstek bekliyorum. Unutmayalım ki :
talep arttıkça yaygınlık ve hizmette artacaktır. Ben çok sevgili Tijen'imin (mutfakta zen) yönlendirmesi ile katılımı tamamladım, bir çok ayrıntılı bilgi edinip, broşürleri okuyup, pek çok bilmediğim konuda eksik tamamlayarak , gayette keyifle ayrıldım.

Tekrar üreticilere desteklerinizi bekliyor, Hepinize sevgiler yolluyor, bir sonraki postumda, fuardan sonra ise ne yapmışız , yine sizi bekliyorum....

12 yorum:

Adsız 11 Kasım 2010 08:53  

nunucan herşeye yetişebilmen çok takdire şayan arkadaşım..
şalınada bayıldım,
kaşmir ha..
yakışır nunuma . güle güle giy şal canavarı ))
sevgiler canım / ferda

Gülcan 11 Kasım 2010 10:13  

resimler harika fuar çok güzel olmalı yemeklere bittim sevgiler.

Bulbulunyeri 11 Kasım 2010 10:17  

Canım,
ne güzel ve yararlı bir tur olmuş. Sarmısaklı zeytini çok merak ettim. İlk gördüğümde alıp tadacağım.
Şalını en iyi günlerde sevgiyle kullanman dileğiyle,

Adsız 11 Kasım 2010 10:36  

bak biraz sitem yolluyorum haberin ola, çok isterdim gidebilmeyi senle, keşke bloğunda falan yazabilseydin nunucum, çok üzüldüm kendi adıma.
fuarı çok beğendim doğal ve yapay arasındaki farkı gözlemlemek güzel olmalı . şalını güle güle kullan canım, pembe severiz pembe =)
iyi tatiller nunucum
Semra

DEKORASYON BİLGİLERİ 11 Kasım 2010 11:20  

Ben de orada olmak isterdim.:))Sevgiler.Aida

Unknown 11 Kasım 2010 11:42  

Zerafet Sultanıma her renk yakışır
fuar harikaymış gerçekten sayende
bende gezmiş kadar oldum.Kucak dolu
su sevgilerimi bırakıyor ve öpüyo
rum.

Sevil Şahin 11 Kasım 2010 12:44  

ah ablacım ne kadar çok istedim gitmeyi ama malesef fırsatım olmadı olamadı :((
sarımsaklı zeytini merak ettim ilk fırsatta bulmaya özen göstericem

pelince 11 Kasım 2010 19:55  

Nunucum fuar çok boşmuş,şaşırdım aslında.. Sayende daha çok kişi duyarda ziyaret eder umarım.Harika gözüküyorsun,şal çok yakışmış..

Kocaman Sevgiler..

Adsız 11 Kasım 2010 20:10  

Bilinç denen sahiplik aslında sorarsan herkeste var, ama sayıya bakınca dünyadan bir haberiz aslında. interneti bence düzgün kullanmıyor çoğu kesim, bizi yönlendien adam gibi tv programı yok, varsa yoksa eş bul, yemek yap, seda meda, diziler vs .
halbuki güncel olan etkinlikler bildirilmeli, evde oturan kesim kımıldamalı. kaç kişi netten takip ediyor ve heba oluyor böylesi emekler. bende isterdim gerçekten sizle gezmeyi. farkı yerinde farktmek çok güzel olurdu,
bir dahakine inşallah.
sana çok sevgiler, fuardan sonrasını biliyorum ve bekliyorum. orayada gelmek lazımdı aslında , bayramdan sonra inş. öpüyorum canım, sevgiler.
-BANU-

Asortik Krep 12 Kasım 2010 09:06  

Çok gitmek istediğim bir fuardı,izlenimler ve bilgiler için çok teşekkürler :))

TATESAL 12 Kasım 2010 11:19  

Herşey çok güzel ama en çok nunuyu ve şalını beğendim...teşekkürler gezinti için...

durutarifler 12 Kasım 2010 11:57  

Ne güzel ne güzel. Paylaşım için teşekkürler Nunu'cum. Yiye yiye dolaşabilmek isterdim.

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP