KAYISILI İÇ PİLAV (Valide Sultan Usulü )

>> 1 Eylül 2010 Çarşamba

Annemin bayram ve ramazan sofralarından, bir tarif daha paylaşıyorum sizlerle..


KAYISILI İÇ İLAV (valide sultan usulü)

3 sb baldo prinç
2 adet yemeklik soğan
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı şeker
1 sb tavuk suyu- 1 sb tavuk eti
8 adet kayısı kurusu ( ıslatmadık kuru doğradık ! )
4 sb ılık su
kuru nane,tarçın,2 adet karanfil,karabiber,tuz,çok az kimyon ve biraz muskat
1 pk kuş üzümü
1 pk fıstık

Yapılışı
-Ayıklanıp yıkanan prinçler hafif sıcak, tuzlu suda 30 dakika bekletilir
-30 dk. sonra iyice yıkanıp süzülmeye bırakılır.
-3 yk sıvıyağda doğranmış soğanlar pembeleştirilir ve tereyağ eklenerek ,prinçler ilave edilir
-beraber kavrulunca,üzüm-fıstık atılır-kayısılar içine doğranıp, tavukda eklenir
-arzu ettiğiniz miktarlarda,tuz ve tüm baharatları eklenir.
-tavuksuyu ve diğer 3 bardak ılık su eklenip ağzı kapatılır.
-pişince demlenen pilav dinlendirilir
-ve servise hazır olur.


AFİYET OLSUN.

42 yorum:

Unknown 1 Eylül 2010 16:12  

Sultanım muhteşm görünüyor.Valide
sultanın ellerine sağlık.Hürmetleri
mi ilet lütfen.Tabağı alıp kaçsam bana kızmazsın değilmi:))Kocaman öpüyorum.

NzlGl 1 Eylül 2010 16:28  

Ne kadar güzel olur:)
Eline sağlık annenizin..
sevgiler

dogada.blogspot.ru 1 Eylül 2010 16:28  

canım benim gerçekten sultan pilavı bende yapmıştım adıda sultan pilavı sultanlar ağızlarının tadını biliyormuş ben bademde koydum çok yakışıyor valide sultanın ve senin ellerinize sağlık kucak dolusu sevgiler

fuat gencal 1 Eylül 2010 16:35  

Muhteşem. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Hayırlı iftarlar.

Saygılar.

kalpkurabiye 1 Eylül 2010 17:12  

Valide Sultan kesinlikle ağzının tadını biliyor Nuray Hanım.. Pilavın güzelliğine doyum olmaz, afiyet bal şeker olsun sizlere..

paşakızı mutfakta 1 Eylül 2010 17:19  

Canım nefis görünüyor.Ellerine sağlık ..Tarkan hayranı olaraktan bizdende selam söyle :) Öpüyorum..

Miskokulu Lezzetler 1 Eylül 2010 17:35  

Ellerinize sağlık Nuray Hanımcığım bloğuma yazdığınız içten yorumlar içinde çok teşekkür ederim sevgi ve saygılar...

http://www.lezzetibol.com 1 Eylül 2010 17:41  

Gerçekten de ramazan ve bayram sofralarına layık bir tarif canım
Ellerinize sağlık
Kucak dolusu sevgiler

Adsız 1 Eylül 2010 18:07  

zatı şahanelerinin sultan pilavı efendim bu.
okadar nefis duruyorki al tabağı git diyor içimden bir ses.
ellerinize sağlık arkadaşım.
Gülbin B.

pelince 1 Eylül 2010 18:31  

Nuraycım annem Malatyalı,bu yüzden kayısılı tariflere ekstra meraklıyım. Bunun pilavında sunumu şahane olmuş.. anneciğinin ellerine sağlık..

Kocaman Sevgiler..

Zehra Gürgen 1 Eylül 2010 19:05  

Nunum şahane bir pilav.Ben hiç kayısılı yemedim ama içindekiler öyle zengin ve lezzizli sultanlara layık :)
ellerine sağlık canım

Renata 1 Eylül 2010 20:20  

kayısı gerçekten ve baharat bu kombinasyon gibi harika!

Güzel bir yemek, tebrikler!

Renata

MUTFAKISTAN 1 Eylül 2010 20:49  

NE GUZEL GORUNUYOR AFIYET OLSUN
NUNUCUGUMA
SEVGILER

Unknown 1 Eylül 2010 21:21  

Ne kadar güzel bir lezzet muhteşem görünüyor ellerinize sağlık

Unknown 1 Eylül 2010 21:21  

Ne kadar güzel bir lezzet muhteşem görünüyor ellerinize sağlık

Unknown 1 Eylül 2010 21:55  

Ellerine saglik canim benim, son 6 haftalik yayinlarina kisaca bir göz attim da..... Süpersin.... Her yayin birbirinden güzel ve cekici.... Yarindan itibaren uzunca bir zaman ayirip hepsini tek tek inceleyecegim.... Sevgilerimle, senin de, anneciginin de ellerinize saglik...

durutarifler 1 Eylül 2010 22:12  

Eşin Osmancık'lı olunca pilavın her türlüsünü bilmek şart oluyor. Ellerine sağlık , bayılırım. Tam iftar sofrası için

Sevil Altunel 1 Eylül 2010 22:21  

kaysılar ..mis gibi enfes bir pilav ve yağan kalpler..daha ne olabilirki...tebrikler..sevgiyle..

hdidem95 1 Eylül 2010 22:32  

adı gibi çok güzel görünüyor eminimki lezzetide öyle annenin ellerine sağlık canım sevgiler

Adsız 1 Eylül 2010 23:13  

nunum bu tek kelimeyle harkulade bir pilav- ben bayrama baş köşeye oturtsam diye düşündüm ve mutlaka yapacağım kısmetse,
ellerine sağlık güzel arkadaşım
iyi geceler// Nesrin

Adsız 1 Eylül 2010 23:15  

kayısının tadı ve hafif ekşimsi tadı çok güzellik katmış nunucuğum. bencede hemen yapılmalı ve bayrama yetiştirilmeli. nede güzel kalıba koyup sülemişsin çok beğendim. emeğine sağlık tatlım-
ASMAN Ö.

yemekaski.com seçil 1 Eylül 2010 23:23  

valide sultan usülü pilavda harika olmuş valla :) ellerinize sağlık..

Nehir Butik Pasta 1 Eylül 2010 23:58  

Nunucum benim içinde yeseydin harika görünüyor
ellerine sağlık
sevgiler

HUYSUZBALIK 2 Eylül 2010 00:39  

Offfff Kanaat lokantası vardır Üsküdar'da bilirsin Nunum işte ben oraya gidince hep iç pilav yerim. bu oradkinden bile güzel görünüyor öptüm valide sultanın ellerinden. Senin de yanaklarından. Mucks.

Adsız 2 Eylül 2010 08:31  

gerçekten yapmayı çok istedim şu an nunucum, yapılırda yenmezmi bu pilav. bizde inşallah bayram soframıza koyar senin kulağını çınlatırız.
afiyet olsun eline sağlık hayatım
gülden Y.

AKDENİZ AKŞAMLARI 2 Eylül 2010 08:53  

Canım annecıgının ellerıne saglık.Pılavın her cesıdıne bayılan bırı olarak bu tarıfıde denemek ısterım.Kucak dolusu sevgıler canım...

ÇAK Çikolata ve Pasta 2 Eylül 2010 09:11  

Canım inanılmaz lezzetli görünüyor. Kayısılı hiç görmemiştim. Ellerine sağlık :)

Çiğdem Acar Kıvrak
http://pastacicigdem.blogspot.com

Bizim Evin Mutfağı-Aysel 2 Eylül 2010 11:05  

Görüntü her zamanki gibi muhteşem. Valide Sultanın ellerine sağlık... Hayırlı iftar sofraları olsun... Kocaman sevgiler...

Adsız 2 Eylül 2010 11:16  

nede güzel bir pilavmış nunum.
yine tablo gibi seyrettirdin ellerine sağlık cano.

SEMA.N

Unknown 2 Eylül 2010 14:02  

görüntüsü beni benden aldı.ellerine saglık.

Mehmet Osman Çağlar 2 Eylül 2010 22:33  

Öncelikle ellerinize sağlık Nuray hn.
Bir deniz kıyısı şehrine yerleştim ve tekrar aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum.

Aileye Sevgi ve selamlarımla..

Adsız 2 Eylül 2010 23:00  

pilav değil,pilavların şahı olmuş nunum, bu kadar güzelini ben yemedim canım. kayısıyı nerde olsa severim ben ellerine sağlık.
zeynep günal.

evatolyesi 2 Eylül 2010 23:02  

Süper görünüyor valide sultanada bayılıyorum doğrusu. Allah uzun sağlıklı ömürler versin.
Sevgiler:)

Yaşamın kıyısında 3 Eylül 2010 02:00  

Bu bayram beni çok yoran keşkek yerine bu nefis pilavı yapıcam, ellerine sağlık canımıniçi çok teşekkürler...

yeşim 5 Eylül 2010 09:57  

nunucum canım benim bayram postunu tıklıyorum açılmıyor kaç kez denedim.olmadı.bende mesajımı bu postun altına yazıyorum canımın içi...öncelikle kadir geceni kutluyorum.rabbim tekrarını göstersin canım inşallah...
senin ve tüm sevdiklerinin bayramı kutlu olsun.hep birlikte nice bayramlara...çok öpüyorum.hayırlı yolculuklar...sevgiler...

lezzettabağı 7 Eylül 2010 13:53  

Canım merhabalar, annelerin nedense ellerinden her çıkan yemek çok lezzetli oluyor değil mi? Hayırlı bayramlar diliyorum, görüşmek üzere sevgiler.

Unknown 9 Eylül 2010 16:08  

selam:)
hayırlı huzurlu güzelliklerle dolu bir bayram dilerim canım sevgiler:)

Baharcicegi 10 Eylül 2010 18:26  

Nunucum yukariya yorum yazamadim yorum acilmadi bende bayram yorumumu buraya yazmak zorunda kaldim
Bayramin kutlu olsun ailenle sevdiklerinle neseli seker tadinda mutlu bayramlar dilerim

potila 2 Ekim 2010 09:36  

Harika görünüyor,teyzenin ellerine sağlık,süper bir tarif,sunum da harika:))
Denemeliyiz mutlaka;)

gökyüzününelleri.blogspot.com 5 Ekim 2010 10:52  

harika görünüyor annenizin ellerine sağlık sevgiler arkadaşım

mintinin dünyası 20 Ekim 2010 00:53  

nunu......

ilk portakal ağacında duymuştum ismini arkadaşım.tabiki aynı nunu mu bilemem.ama eğer o nunuysa çok imrenmiştim bundan bir yıl kadar falan önceydi.bende blog falan yoktu tabi.zaman değişti ben bloglandım şuan sana yazıyorum hatta haticeye yazıyorum.ne güzel bir duygu anlatamam sevgili nunu.yüreğinin güzel olduğunu biliyorum.emeklerin lezzetlerin şahane.ellerine sağlık diyorum...sevgiler...

mintinin dünyası 20 Ekim 2010 00:53  

bu arada bir malatyalı olarak bu nefis pilava bayıldım.ellerine sağlık arkadaşım...

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP