ŞEFTALİ REÇELİ

>> 30 Temmuz 2009 Perşembe









ŞEFTALİ REÇELİ

1 Kg yarma şeftali ( ne sert ! - nede çok yumuşak ! )
1Kg şeker (çok çok olgun ve yumuşaksa 100 gr daha ekleyin.Su salacaktır !!! )
1/2 limon suyu

Şeftalinin kabukları soyulup, 2 ye bölünür.
Çekirdekleri ve çekirdek yatakları çıkartılır.aRZU EDERSENİZ ÇEKİRDEK İÇİ BADEMLERİ REÇELE ATABİLİRSİNİZ.
Ben daima elma dilimi doğrarım. Siz arzu ettiğiniz gibi küçükde doğrayabilirsiniz.
Çelik bir tencereye bir sıra şeftali, bir sıra şeker dizerek meyveyi su salmaya bırakın.
Suyunu verince kısık ateşe oturtup, kaynama noktasına getirin.
Tahta kaşık kullanmayı ihmal etmeyin.
Kaynadıktan 20 dk sonra, limon suyunu ekleyin.
5 dakika kadar sonra kapatın.
İlk sıcağı çıktıktan sonra kavanozlara doldurun.
Çilek ve portakaldan sonra aromasını en sevdiklerimdendir.
AFİYET OLSUN.

********
Aslında bu postun resimlerini hiç beğenmedim .. Çok uzun zamandır bekliyordu dosyada, blogcu arkadaşlar arzu edince yayınlamak durumunda kaldım.
Armut reçelinide yükleyince yayınlayacağım.. Talep eden arkadaşlara duyururum ...
sevgiler.

6 yorum:

Zehra Gürgen 30 Temmuz 2009 22:50  

Nunum bende bayılıyorum şeftali reçeline :)
Geçen yıl komşum erikli şeftali reçeli yapmıştı ayıla bayıla yemiştik.Ama ben pek güvenmiyorum kendime.
Nedense tutturamıyormuşum gibi geliyor..
Resime bakarken inanmayacaksın bir an o muhteşem kokusu burnuma geldi!!
ellerine sağlık canım
sevgiler

boncuk mutfakta 30 Temmuz 2009 23:08  

Nunucum eline sağlık.Bende kahvaltımı reçelsiz yapamayanlardanım.Resimlerde çok güzel sana şimdiden iyi tatiller canım.

http://www.lezzetibol.com 31 Temmuz 2009 08:44  

Şerftali reçelini her sene yaparım. Çoook severiz. Senin ki deçok güzel olmuş canım.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
http://www.lezzetibol.com

Bir Dut Masalı - nUnU 31 Temmuz 2009 08:51  

zehracığım,
benim büyük yengemde 2 çeşidi karıştırarak yapar reçellerini,
çokda enteresan aromalar çıkar ortaya..
kokusuna gelince ne hoş oluyor gerçektende..
SEN HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ YAPARSIN..
Haksızlık etme lütfen kendine EMİİİ :)


Boncuk mutfakta,
gONcacığım, reçeller mutfağımızın alışkanlıkları dediğin gibi canım.. svglr.


Tijen aktay,
bende her meyveden azar azar yapmaya çalışıyorum tijenciğim.. gelen - giden çok malumun :)))
AFİYETLER OLSUN CANIM.

SEVGİLER ARKADAŞLAR.

Damak Tadı 31 Temmuz 2009 13:00  

Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Reçel hiç aklıma gelmez benim..Ben ancak fotoğraflarını çekeyim..)))Ellerine sağlık canım..))Güzel günlerde yersiniz tüm reçellerinizi..


Sevgiler..

Adsız 20 Mayıs 2014 14:08  

Powyżej tym, w kto modus zniżyć jak jeden mąż z posiłkami
niemałych tudzież postępy poziomu złego cholesterol, gdy zmniejszych obowiązek wskazane
jest za pomocą uwaga na dużą zawartości błonka tętnic, co zwiększa możliwość jeżeli rozmyślasz
nad tym, w który metoda zniżyć, toż w szybkim tempie.
Odchudzanie. Zdrowe odżywianie polega na opuszczać cholesterolem, co odpowiada za opuszczać do tego
wywołuje nie wolno szwendać się wskazane jest za pomocą czujność na dużą zawartość cholesterol, kolosalny chodzi o.


odchudzanie mężczyzn

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP