ELMALI ÖRGÜ MİLFÖYLER

>> 21 Şubat 2009 Cumartesi









ELMALI ÖRGÜ MİLFÖYLER ( 6 KİŞİLİK )

6 adet kare milföy
3 orta elma rendesi ( her yarım elma bir milföy için )
arzuya bağlı tarçın ( 1 çk)
3 yk şeker (tadına göre)
pudra şeker ( üzerine )

1 yumurta sarısı ( üzerine sürülecek )
elma, tarçın ve şeker pişirilip, soğutulur.
milföyler her iki yanlarından, kesikler atılarak hazırlanır.
ortalarına elmalı harç konur,
her iki taraftan bir şerit alınıp üst üste kapatılıp yapıştırılır.
üzerine yumurta sarısı sürüp, 175* pişirilir.
tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.


Bu tarif yine emektar tarif defterimden bir alıntı.

2000 senesinde YEMEK ZEVKİ adlı Pınar Altuğ'un sunduğu programda çok beğenerek almış

ve yıllardır her meyveyle denemişimdir.Çok acil zamanlarda benim de ilk yardımcım milföylerdir.

Çok beğeneceğinizi umarak, arşivlerime ekliyorum.

SEVGİLER.. AFİYETLER OLSUN HEPİNİZE..


17 yorum:

Unknown 21 Şubat 2009 10:03  

Canımmm günaydın ,mutlu hafta sonla
rı dilerim.Elmalı her lezzet benim
için çok özel eee birde senin elin
den bambaşka olur,ellerine sağlık,sevgiler....

Delfina ; 21 Şubat 2009 10:03  

mmmmmmmm nefis kokuyor nunuucummm :)

NiNo 21 Şubat 2009 10:12  

mmmmmm bu enfes bisi kesin ne zamandir denemek istiyordum ama bi turlu kismet olmadi bu hafta sonu denesemmiki :D

Adsız 21 Şubat 2009 10:28  

Ellerine sağlık Nunucuğum.Ben de geçen gün bunun benzerini çikolatayla yaptım.O da çok güzel oluyor.Tavsiye ederim.Ellerine sağlık.Kucak dolusu sevgiler...

Adsız 21 Şubat 2009 10:33  

yıllar önce ilk kez sende yemiştim. hiç gözlerimden gitmez o ilk an.
nefissti canım.
iyi haftasonları ailenle.
SELMA.

zarpandit 21 Şubat 2009 11:08  

pastahanelerdekilere benziyor nunum harikasın..

cıtır cıtır bol elmalı cevizli birazda tarcın karanfil zencefil :))

kendi kendime tarif uretmeye basladım yaa :)

Adsız 21 Şubat 2009 11:26  

günaydın arkadaşım harikasın ellerine sağlık çıtır çıtır mis gibide tarçın kokuyordur eminim afiyet olsun

neslihan erzincan özgür 21 Şubat 2009 11:34  

Nunucuğum harika görünüyorlar.ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.deneyeceğim mutlaka.afiyet olsun canım.sevgilerimle...

Adsız 21 Şubat 2009 11:57  

milföy ve yufkalar olmasalar vay halimize nunucum.doğru diyorsun.
ŞAHANE OLMUŞLAR
NESLİ

Tijen 21 Şubat 2009 12:50  

Ooooh NuNu hanım, kaldığınız yerden tam hız devam ediyorsunuz. Harikasın kadıncığım, ellerin dert görmesin!

Adsız 21 Şubat 2009 13:03  

Nuraycığım benim sardıklarım seninki olmadı ama hiç bir zaman.
hep ağzı açıldı. !!
bir püfü varmı bilmediğimiz. çok öptüm canım seni. ASUMAN.

Adsız 21 Şubat 2009 23:13  

arkadaşım ne kadar enteresan ve şık bir tarif. vede basitmiş. ben not alayım çok tuttum =)
iyi pazarlar canım..öpüyorum.
ZEYNEP GÜNAL

elma şekeri 22 Şubat 2009 00:49  

Ellerine sağlık.

Sevgiler!...

Bir Dut Masalı - nUnU 22 Şubat 2009 11:27  

asumancığım
milföylerin nemsiz ve kuru olması çok önemli
yoksa haklısın,pişerken açılır ve zaten yapışmazlar.

Adsız 22 Şubat 2009 18:23  

Boyle pratik tarifler hepimizin ihtiyaci.Cok tesekkurler paylastigin icin,ellerine saglik

TuruncuTatlar 22 Şubat 2009 21:53  

mmmmmmmmmm nefis ellerine sağlık canım iyi haftalar..

TuruncuTatlar 22 Şubat 2009 21:54  

mmmmm nefis elerine sağlık canım iyi haftalar...

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP